zaterdag 4 mei 2013

How to make a Donut Bun


De eerste keer toen ik las over deze trend, een knot in je haar gemaakt van een nepdonut, vond ik het best wel raar. Maar sindsdien zag ik het meer en meer voorbijkomen en vond ik het zelf steeds mooier. Je kan het overal dragen, een dagje op school maar ook voor een feest. Vandaag laat ik je zien hoe je een perfecte donutknot kan maken.

Wat je nodig hebt is een haarborstel, een donut (geen echte natuurlijk), een elastiek en wat haarspeldjes. Later laat ik nog wel in een artikel zien hoe je zelf zo een donut kan maken met een sok of een handschoen.


Dit is mijn vriendin, Valérie. Haar ga ik even als model gebruiken :) Zij heeft middellang haar, perfect voor een donut. Ik denk dat je haar minstens tot aan je kaak moet komen om zo een knot te maken. 
Stap 1: Borstel je haar tot dat er geen knopen meer in zitten.Stap 2: Maak een hoge staart. Persoonlijk vind ik dat het mooist, als je je knot lager wilt dan moet je gewoon een lagere staart maken.Stap 3: Haal je staart door het gat van de donut en sleep hem dan naar beneden. Zorg dat er een paar centimeter haar overblijft.


Stap 4: Rol het uiteinde nu rond de donut. Blijf rollen en tegelijkertijd verspreid je het haar over heel de donut. Zorg ervoor dat de donut overal bedekt zit met haar. Je mag hem niet zien. Rol helemaal tot boven, je zal merken dat dit redelijk gemakkelijk gaat.


Nu heb je een 'messy' donut. Als je hem wat strakker en netter wilt, dan moet je zo veel mogelijk haar onder de knot proberen krijgen, dit doe je gewoon door het haar met je vingers onder de knot weg te duwen.
Stap 6: Gebruik nu de speldjes om de losse plukjes(als je die hebt) vast te zetten.
Verder raad ik je aan om wat haarlak te gebruiken zodat je donut de hele dag perfect blijft zitten.


Tadaa!!
Als je van je eigen heel dik of heel veel haar hebt, dan zal deze knot na een paar uurtjes pijn beginnen doen omdat het je hoofdhuid strak trekt. Zelf heb ik hier enorm veel last van waardoor ik de donut er naar een paar uurtjes uit haal. Dan heb ik voor de rest van de dag enorme hoofdpijn. Je kan je donut minder strak maken maar als je echt dik en veel haar hebt, zoals mij, zal dit niet werken. Dus ik maak enkel een donutknot wanneer ik een paar uurtjes ergens moet zijn. Een hele dag is te pijnlijk voor mij.Ik vind het heel mooi, het past bij elke gelegenheid, je hoeft je haar er niet voor te stijlen, het gaat snel en makkelijk en als je vettig haar hebt, valt dat ook al minder op. 
Wat vinden jullie? Maken jullie regelmatig een donutknot? 

Liefs, Sheela
PS: Valérie, bedankt om mijn model te spelen :)               Bron 1ste foto: wehaertit.com

11 opmerkingen:

 1. Ah leuk! Wat een details. Kun je goed, ook mooie foto's en leuk dat je een model hebt gebruikt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dit is echt handig en goed uitgelegd! thanks! :) helaas heb ik te kort haar :(

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Handig! Ik wist al hoe het moet maar het ziet er goed uit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik snap het nu eindelijk haha! Thanks voor deze fijne uitleg :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel leuk zo uitgelegd met die foto's erbij!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Moooooi! Goed uitgelegd ook. Je hebt erg mooi haar, hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk! Goed uitgelegd ook! :) De donut bun staat je erg mooi! Ik draag hem zelf ook graag op dagen dat m'n haar niet wil mee werken haha :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh staat je mooi! En wat ben je er handig in ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel mooi en goed uitgelegd! Ik vind de donut bun echt leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Super leuk! Wat heeft je vriendin trouwens een leuk shirtje aan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Super handig! Ik wist niet dat het zo makkelijk was. Ik was eerlijk gezegd te lui om moeite te doen om uit te zoeken het het nou precies moest haha.

  BeantwoordenVerwijderen