zaterdag 10 augustus 2013

Handversiering: Henna

Bron
Suikerfeest, een feest dat moslims vieren op het einde van de ramadan, na een maand lang vasten. Ik ben ook moslim en ik kijk elk jaar uit naar het suikerfeest. Wij versieren op speciale gelegenheden zoals het suikerfeest onze handen meestal met henna. Het is een soort tijdelijke tatoeage.

Henna kan je laten zetten door iemand die ervaren is in het zetten van henna of je kan het zelf doen. Je moet er veel voor oefenen. Sinds vorig jaar probeer ik ook henna te zetten, soms lukt het heel erg goed maar soms kan het ook een knoeiboel worden. Het ligt eigenlijk aan de soort henna die je hebt. Ik had henna die makkelijk aanbracht maar hij gaf bijna geen kleur af. Uit ervaring weet ik ook dat je hier in België moeilijk goede henna kan vinden. Wij bestellen ze meestal uit Engeland, daar zijn ze veel beter.


Bovenstaande creaties zijn door mij gezet op een vriendin van mijn klein zusje, deze zijn best goed gelukt. (de kliederboellen laat ik natuurlijk niet zien :p ) Hier is de henna pas aangebracht, je laat ze drogen en dan wanneer het helemaal hard is haal je het ervan af. Dit is heel gemakkelijk omdat de henna makkelijk afbrokkelt wanneer hij helemaal droog is. Het is beter om de henna niet af te wassen omdat je dan een deel van de kleur die nog niet is ingetrokken mee afwast.
Dit is mijn hand, zo ziet de henna er uit wanneer hij 'klaar' is. Deze is gezet door een kennis van me die erg ervaren is. Het blijft ongeveer 5 dagen zitten.

Hier nog een aantal inspirerende foto's:


(99) Tumblr


Tumblr

Untitled

. . || صندوق الصور [ 9 ] .. شآركونا .. - الصفحة رقم 223 - منتديات شبكة الاقلاع ®

Lifes A Bitch And Then You Die.

the perfect line: 18 Lovely Henna Designs for the Eastern Bride

the perfect line: 18 Lovely Henna Designs for the Eastern BrideWat vinden jullie van henna tatoeages? Heb jij het zelf al eens laten zetten?

Liefs,
Sheela

10 opmerkingen:

 1. Ik vind het maar niets, ik vind het zelfs een beetje eng, haha :D x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben er persoonlijk geen fan van, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb het nog nooit gehad! Durfde het nog niet zo goed ivm irritatie aan de huid wat je van sommige soorten henna kan krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het erg mooi en wil 't ook super graag proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb het een keer geprobeerd en het is echt gaaf! XOXO Anna

  www.fashionanna.com

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind het supergaaf!

  Keep on bloggin'!
  Summer

  BeantwoordenVerwijderen
 7. leuk artikel, zelf heb ik ergens in a'dam een tube gekocht. maar nog niet uitgeprobeerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. vindt het heel mooi, het ontwerp(op vriendin van je zusje) is ook super mooi

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ontzettend mooi, ook die wat jij hebt gemaakt. Het lijkt me wel een priegelwerk.
  Ik heb henna altijd alleen gebruikt om mijn haar mee te verven, en herinner me nog wel dat ik daar helemaal rode vingers van kreeg, haha.

  Ik zou dit nog wel eens willen proberen :)

  BeantwoordenVerwijderen