woensdag 14 augustus 2013

Review: Kwasten Wibra


Om make-up goed aan te brengen heb je nu eenmaal goede kwasten nodig. Een kwast moet aan een aantal eisen voldoen vooraleer je hem "goed" kan noemen. En meestal zijn goede kwasten duur. Laatst zag ik in de Wibra een hele hoop kwasten liggen voor €1. Ze zagen er niet heel slecht uit dus ik nam ze mee om te testen. Ben je benieuwd wat ik ervan vind? Lees dan snel verder!
Ik nam een lipkwast mee en een blush kwast. Wat me meteen opviel is dat er op de verpakking niet staat waar de kwast voor is. Alle kwasten hebben dezelfde verpakking. Er staat eigenlijk niets nuttigs op de verpakking en hij ziet er erg goedkoop uit.

Op de handvaten staat ook helemaal niks geschreven. Wat ik erg handig vind is dat het handvat best lang is. Dat vind ik erg fijn werken.


Laten we beginnen met deze kwast. Zoals ik al zei staat er nergens waar deze kwast voor dient. Ik dacht dat het gewoon een oogschaduwkwast was maar eigenlijk zou het ook een lipkwast kunnen zijn. Ik ga hem in ieder geval testen als oogschaduwkwast en lipkwast. Hij is mega zacht, hij heeft stevige zachte haartjes. Ik ben heel eerlijk, hij werkt erg fijn.Ik vind hem vooral fijn om oogschaduw onder m'n oog aan te brengen, als een lijntje boven m'n oog en in m'n binnenste ooghoeken. Verder heb ik ook geprobeerd om hier gel eyeliner mee aan te brengen, het lukt wel maar met moeite. Daar vind ik hem niet heel goed voor. Hij is niet stijf genoeg voor eye liner. Lippenstift brengt hij ook prima aan, daar vind ik hem toch wel het allerfijnst voor. Ik kan er heel precies mee werken.


Ik had echt niet verwacht dat ik deze kwast fijn zou vinden. Als je denkt dat je zo een kwast nodig hebt, dan raad ik hem zeker aan.


Wibra - platte stijve lip/oogschaduwkwast:

 • kaal handvat
 • lang handvat
 • zachte, stevige haartjes
 • verliest geen haartjes
 • werkt fijn
 • gel liner is moeilijker aan te brengen
 • Je kan hem gebruiken als lipkwast en oogschaduwkwast
 • €1
 • te koop bij de Wibra
 • Aanrader!


Dan gaan we verder naar de blush kwast, deze zou je ook voor bronzer kunnen gebruiken. Ook staat er hier niets op het handvat. Hij is lang, wat handig is.Deze heeft rode en zwarte haartjes die absoluut niet zacht zijn. Ze prikken en voelen niet fijn aan op de huid. De kwast is schuin afgesneden, wat ik persoonlijk fijn vind werken.


De kwast verliest ontzettend veel haren en sommige steken alle kanten op. Hij werkt niet fijn. Ik vind dat hij mijn blush niet mooi blend. Op zich valt er wel mee te werken, je kan er blush en bronzer mee aanbrengen maar het werkt absoluut niet prettig. Dus ik zal deze ook niet vaak gebruiken.

Wibra - Blush kwast:
 • kaal handvat
 • lang handvat
 • ligt fijn in de hand
 • schuin afgesneden
 • rode en zwarte haartjes
 • prikken
 • staan alle kanten op
 • niet zacht
 • verliest haar
 • kan blush aanbrengen maar niet mooi blenden
 • €1
 • te koop bij de Wibra
 • Afrader!Ik ben best wel blij dat ik deze kwasten heb ontdekt, ik heb er een fijne kwast bij maar helaas ook eentje die ik niet ga gebruiken. De volgende keer neem ik er misschien weer eentje mee. Hopelijk werkt hij even fijn als de lipkwast.

Als je wilt weten hoe je goede kwasten herkent lees dan dit artikel even.

Hebben jullie al eens kwasten getest van de Wibra?

Liefs,
Sheela

14 opmerkingen:

 1. Die eerste kwast ziet er inderdaad goed uit! Ik wist helemaal niet dat Wibra kwasten had, moet ik toch maar een keer gaan kijken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik wist ook niet dat Wibra kwasten had :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jammer van die grote kwast, maar die eerste lijkt me echt fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik gebruik ook kwasten van de Wibra! Ik vind de oogschaduwkwast en de blend kwast voor oogschaduw (dat heb ik er tenminste van gemaakt) ook erg fijn. De grote kwasten heb ik laten liggen, daar werk ik sowieso al niet graag mee.

  Kus Noah
  www.mymistyrose.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 5. omg blush brush looses so much of haie, but i think eyeshadow brush is nice as you said handle is quit long..
  keep in touch,
  www.beingbeautifulandpretty.com

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hm, de eerste ziet ernog wel redelijk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De dunne kwast ziet er op het oog goed uit,, maar de dikke kwast zag ik gelijk dat hij zou prikken,, maar uitvallen dat is wel heel erg slecht. Gelukkig was hij maar 1 euro ;) Voor budget kwasten kwasten kijk dan ook eens bij de Hema (met het witte handvat) voor als je dat nog niet had gedaan. En houd met kerst in de gate of ze weer de Kabuki kwasten hebben,, die zijn geweldig! je zou bijna denken 30 euro waard maar zo'n kwasten kost ongeveer 4 tot 5 euro. top kwaliteit:)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. jammer van de blushkwast maar gelukkig heb je voor 2 euro wel 1 goede kwast

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wait whut.. hebben zij kwasten?! Wat geweldig zegm maar echt een bummer dat ze niet allemaal zo fijn zijn. Maar hey, still much cheapah!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk artikel ! Ik wist niet eens dat zij kwasten hadden!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. bij blush kwasten is het echt lastig een super fijne te vinden! maar handig artikel, leuk en uitgebreid :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ah wat een bagger kwaliteit zeg.. Jammer!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Suriname Women8 juli 2014 om 19:17

  Ik ben een Surinaamse vrouw en woon in Amsterdam Noord bij 't ij plein. Heb deze airbrush kwasten altijd gebruikt van de Wibra en ze werken uitstekend. Ze kunnen gebruikt worden voor allerdaags, werk, in de nacht op stap en bij feesten. Dacht dat ik geen make up nodig had om mij mooi te voelen om een partner aan te trekken ik liep kansen mis. Toen ik jong was had ik een Nederlandse vriend maar hij had mij gedumpt en het waren niet de wibra kwasten. Heb liefde voor de wibra en haal alle producten bij hun. Door liefde stress kreeg ik enorme dikke benen terwijl zij vroeger heel mooi waren om een rok te dragen, ik droeg oog schaduw, de kwasten van wibra gebruikte ik dagelijks om een man te lokken, ze stonden met rijen op mij te wachten. Toen had ik beet maar het was een vrouw van mijn werk, ze zei je ogen zijn zo mooi opgemaakt. Ik zei dat is de kracht van Wibra airbrush kwasten en gaven mij nieuw plezier om sexy eruit te zien. Wibra kasten een 8,5 uitstekende kwaliteit.

  BeantwoordenVerwijderen