woensdag 2 juli 2014

Ooglook fototutorial


Als ik een mooie ooglook zie voorbijkomen, dan sla ik die meteen op om ooit na te maken, maar tegenwoordig staat het internet vol met prachtige ooglooks waardoor ik een bom aan foto's heb opgeslagen. Ik kan ze natuurlijk niet allemaal namaken, het zijn er gewoon veel te veel, maar elke keer wanneer ik inspiratie nodig heb, duik ik in mijn mapje met opgeslagen ooglooks, en uit die inspiratie komt meestal iets moois. Vandaag heb ik een ooglook gemaakt, en ik laat stap voor stap zien hoe ik dat heb gedaan.Aan de basis van deze ooglook liggen twee oogschaduwkleuren. Je kan kiezen welke kleuren je gebruikt, zorg er gewoon voor dat je één felle kleur hebt, en één donkere.


We beginnen met een kaal oog. Ik heb als eerst oogschaduwbasis aangebracht.


Dan heb ik oogpotlood aangebracht op mijn waterlijn, boven en onder, en ik heb er ook een lijntje mee gezet op de wimperrand. Zorg dat er geen huid meer te zien is tussen de wimpers.Vervolgens heb ik met datzelfde potloodje een boog met een wing getekent op mijn ooglid. Een soort gigantische wing. Het is belangrijk dat de randen goed donker zijn, binnen laat je het kleurloos.


Het puntje aan de wing heb ik ingekleurd, en dan heb ik de boog met een kwast uitgeveegd.


Je brengt nu kleur aan op het stukje dat je open had gelaten. Gebruik een kleur met veel pigment. Eventuele foutjes kan je weghalen met een wattenstaafje, en als je het donkere gedeelte niet donker genoeg vind, kan je dat nog aanzetten met oogschaduw. Breng nu highlighter aan in de binnenste ooghoek en op het wenkbrouwbot.Als laatste zet je een lijntje met vloeibare eyeliner, eventueel met wing. Nog een beetje mascara, en je bent klaar!


Wat vinden jullie ervan?

Liefs,
Sheela

3 opmerkingen:

 1. Wauw wat een mooie look! Erg duidelijk uitgelegd ook :) Zwarte oogschaduw gebruik ik niet vaak, want bij mij neigt het soms ene beetje naar donkergroen... X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt :) Misschien helpt het als je eerst een zwarte gelliner aanbrengt, of als je zwarte oogpotlood gebruikt, en die dan uitveegt. Liefs x

   Verwijderen
 2. W-a-u-w! Dit is zo mooi en zo eenvoudig! Het staat jou gewoon perfect! xx

  BeantwoordenVerwijderen