zaterdag 11 april 2015

10 dingen die je kan doen als je je verveelt


Ok, misschien ben ik niet de ideale persoon om dit artikel te tikken, want ik verveel me eigenlijk nooit. Dat gevoel dat ik soms als kind had (vooral op een zondag) wanneer er niets op tv was, ik mijn huiswerk af had en niemand buiten mocht komen spelen, dat gevoel heb ik nu nooit meer. Ook al ga ik voorlopig niet naar school en heb ik geen werk, ik verveel me vrijwel nooit. Als jij je wel soms verveelt, dan heb ik hier een aantal leuke bezigheden die je kan doen met een vriendin of zelfs in je eentje.

 • Werk aan je doelen
  Ik maak vaak lijstjes met wat ik de tijd zeker gedaan en bereikt wil hebben. Dit kan dagelijks, wekelijks, maandelijks,...
  vb. een nieuwe taal leren in 2015, deze week elke dag minimum 2 liter water drinken,...
 • Spreek af met die ene vriendin waar je al zo lang mee wil afspreken, maar het er nooit van komt.
 • Ruim op
  Dit klinkt misschien niet zo leuk, maar een ordelijk huis zorgt voor meer rust. Nu het warmer weer is kan je je kledingkast bijvoorbeeld eens goed uitmesten.
 • Probeer nieuwe recepten uit
  Elke keer wanneer ik een leuk recept vind, sla ik die op om ooit te maken. Ondertussen heb ik een hele stapel met dingen die ik wil maken. Klik hier voor mijn recept voor gezonde pannenkoekjes.

 • Maak een moestuintje
  Plant al hetgeen wat jij lekker vind, je zal je trots voelen wanneer je je eigen geplante aardbeien of frambozen kan eten. Als je geen tuin hebt kan je ook gemakkelijk kruiden planten op de vensterbank of op je terras.
 • Help je moeder
  Moeders kunnen altijd wel hulp gebruiken in het huishouden, koken, ... Ze zal vast heel blij en het kan heel leuk zijn. 
 • Bezoek je grootouders
  Zelf word ik altijd zo blij als ik zie dat mijn opa blij wordt mij te zien. Ik probeer om zeker maandelijks eens langs te gaan bij hem. Hij vertelt dan altijd leuke oude verhalen, die heel interessant zijn. Mijn opa heeft echt een spannend leven gehad.
 • Haal die oude gezelschapsspelletjes uit de kast en speel ze met je gezin
  Of met je vrienden. Meestal koop je een spel, speel je het een aantal keer en berg je het daarna weer op om het vervolgens te vergeten. Dat is zonde want het kan heel leuk zijn, zeker als je met een grote groep bent.
 • Beauty-time
  Doe een lekker maskertje op, geef jezelf een manicure, pedicure, waxbeurt, ga douchen, kleed je aan en maak je mooi op. 
 • Doe iets kunstzinnig.
  Ga tekenen, neem een eigen cover van een liedje op, bedenkt samen met je vriendin een nieuw dansje op je favoriete nummer,...
  Er staan heel veel tekentutorials op youtube, die ik vaak maak als ik me verveel. Voor beginners en voor gevorderden. 
 • Nog een mini 11de tip: er staan ondertussen meer dan 170 blogposts op mijn blog, je kan ze altijd teruglezen :)
Het leven is te mooi om je te vervelen, zoek gewoon leuke interessante dingen waar jij je mee bezig kan houden, want je vervelen is nooit leuk. Hopelijk hebben jullie iets aan deze tips.

Wat doen jullie als jullie je vervelen?
Liefs,
Sheela

6 opmerkingen:

 1. Leuke tips! als ik me verveel ga ik meestal op de bank liggen en filmpjes op youtube kijken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goeie tips! Ik kan op het moment niet zo heel veel, dus ik heb er zeker wat aan! Mijn doelen zijn dan wat kleiner, maar het helpt me wel om de tijd door te komen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je doelen hoeven ook helemaal niet groot te zijn. Zolang ze voor jou haalbaar zijn, is het prima. Ik hoop dat je snel beter wordt. Liefs!

   Verwijderen
 3. Handige tips! Als ik me verveel dan ga ik meestal serie/film kijken

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Help je moeder, hahaha. Dat zou echt nooit in me opgekomen zijn. Ik zou haar hooguit helpen met het bakken van een cake ofzo, maar niet met de was, hoor! Ik vind het altijd leuk om op te ruimen en alles op mijn slaapkamer opnieuw in te delen als ik me verveel. Leuk geschreven!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat vind ik ook altijd leuk om te doen om alles opnieuw te organiseren, vooral tijdens de examens kriebelt het om mijn kasten eens goed op te ruimen enzo maar dat is dan net niet het moment om je daarmee bezig te houden :) Bedankt voor het compliment!

   Verwijderen