zondag 3 mei 2015

Handige artikels voor bloggers #2


Mijn vorig artikel met handige artikels voor bloggers werd heel goed bekeken, dus ik heb besloten om maandelijks zulke blogposts voor jullie te verzamelen, misschien zelfs twee keer per maand omdat ik merk dat er héél veel artikels worden geschreven voor bloggers. Ik deel vandaag de handige artikels voor bloggers van de maand april.
 • Simpele trucks om je foto's professioneler te doen ogen
  Voor blogs is het heel belangrijk om mooie duidelijke foto's te gebruiken. Heel wat bezoekers lezen de artikelen niet, maar gaan er snel door met vooral aandacht voor foto's. Dit artikel heeft Femke geschreven van Youniqueblog.nl, ze geeft je handige fotografietips.
 • 7 tips om te bloggen met weinig tijdCombineer je je blog met school, een weekendbaan en heb je daarnaast nog een hobby zoals dansles, dan moet je heel goed leren plannen. Deze 7 tips van Daniëlle kan je vast gebruiken!
 • Handige tips om productiever te worden als bloggerDit heb ik echt nodig! Soms werk ik zo traag aan een artikel, waardoor ik het te laat af krijg en dan komt het wel eens voor dat er een aantal dagen niets op m'n blog verschijnt. Zonde van mijn tijd natuurlijk, als het ook veel sneller en productiever kan met deze tips.
 • Hoe ik mijn video's bewerkHeel wat bloggers hebben ook een youtube-kanaal waar ze filmpjes op posten. Ik heb dat nog nooit gedaan, maar ik wil het wel heel graag. Ik ben alleen niet zo goed in filmpjes maken en bewerken, dus daar kan ik dit artikel van Lotte zeker voor gebruiken.
 • A beginners guide to Google AnalyticsDe statistieken van je blog zijn heel belangrijk, als je samenwerkt met bedrijven is dat meestal één van de eerste dingen die ze vragen. Google Analytics kan je koppelen aan je blog, waarmee je betrouwbare statistieken kan zien. Het is alleen best ingewikkeld, ik snap nog steeds niet alles van wat er op staat, maar dit artikel helpt je vast wel op weg.
 • Hoe maak je een bannerIk wist dit in het begin echt niet, een paar jaar geleden had ik een lelijke banner, die ik zelf op paint had gemaakt. Ik was er niet zo handig mee. Je banner is best belangrijk omdat dat het eerste is wat je bezoekers zien als je op je blog komen. In dit filmpje zie je hoe je makkelijk een banner maakt.

 • Tips voor de beginnende YouTuberDit artikel is van Teske, in een video geeft ze haar tips voor het maken van YouTube-filmpjes. Een tip van haar is om een eenvoudige naam te kiezen voor je YouTube-kanaal, het lijkt vanzelfsprekend maar zoek echt naar een goede naam, die mensen makkelijk kunnen onthouden.
 • Zo verander je de kleur van je bloglovin-counterIk wist niet eens dat je die kleur kon veranderen. Normaal kies je uit blauw of roze, de kans dat het niet bij de lay-out van je blog past is dus groot, maar je kan het gewoon veranderen. Handig!
 • Simpele tips om meer bezoekers te krijgenHet kan soms erg frustrerend zijn als je artikels niet gelezen worden, in het begin had ik dat zo vaak. Ik plaatste een artikel en soms had ik dan één view per dag, ik baalde daar dan echt van, maar je moet gewoon geduld hebben. Bezoekers komen als jij gewoon met passie blijft bloggen. In dit artikel staan meer tips.

Ik hoop dat de bloggers onder jullie iets aan dit artikel hebben gehad. 
Heb jij nu ook een artikel geschreven dat bloggers kan helpen, en wil je graag dat ik dat artikel noem, stuur me dan een mailtje op sheelaworld@hotmail.com en dan zie je het volgende maand (of binnen twee weken) hier op SheelaWorld verschijnen.

Wil je op de hoogte blijven van mijn artikels, volg mij dan op Bloglovin.

Liefs,
Sheela

6 opmerkingen:

 1. Juuistem, wat een handig overzicht! Lekker doorspitten allemaal. Thanks!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een artikel die ik zeker kan gebruiken. x
  http://julieswonderworld.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw erg handige tips! Ik heb er enkele echt helemaal doorgelezen. Fijn, dankje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Erg leuke tips. Vooral die voor het maken van een banner want daar ben ik zelf ook geen held in.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk dat ik in je lijstje sta! Ik vond het al zo gek dat er ineens views kwamen op een ouder artikel, maar dat was dus dankzij jou! Superleuk dat ik erbij sta!

  BeantwoordenVerwijderen