zaterdag 10 maart 2012

Kony 2012


Hebben jullie dit filmpje al gezien? Het duurt lang maar het is zeker de moeite waard.


Samenvatting:
Het gaat dus over een man, Kony. Hij ontvoerd kinderen in Uganda, Afrika. Hij mishandelt ze en verplicht hen om vreselijke dingen te doen, zoals hun eigen ouders vermoorden. Hij traint hen dan als soldaten en hij doet dit zonder reden! Erg he?? 

Nu is de bedoeling om dit filmpje zo veel mogelijk te verspreiden zodat iedereen weet wie Kony is en wat hij doet, want bijna niemand wist dat dit al 25 jaar bezig was !!!

MAAR hoe denken jullie hierover? Gaan jullie geld doneren? Gaan jullie zo een kistje kopen? 
Ik persoonlijk vind dit vreselijk erg, maar langs de andere kant vraag ik me af: is het zooo moeilijk om één man te vinden? Is er zo veel geld nodig om dit alles te doen stoppen? Zouden de makers van dit filmpje nu niet stinkend rijk zijn?? Wie weet...

In ieder geval, als ik ooit iets tegen kom waar ik hier geld voor kan geven, zal ik dat zeker doen. Die Kony moet opgepakt worden!

Wat vinden jullie hierover? laat het achter in de comment.
Sheela ;)

8 opmerkingen:

 1. Goed dat je dit deelt! Het moet echt gestopt worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed dat je dit deelt! Ik vind het heel erg, maar ik vraag me af waar het geld goed voor is. Ik heb het filmpje bekeken & gedeeld, en ik vind het wel goed zo (:

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het echt een mooi filmpje, gewoon hoe hij het heeft gefilmd en wat hij wilt bereiken. Fijn dat je dit deelt, het is erg belangrijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed dat je dit post!

  En thanks voor je comment! ♥

  Liefs http://rimocean.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 5. goed dat je hier wat aan doet!
  Mooie site, die achtergrond <3
  En leuk dat je mee doet met mijn winactie :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zelf heb ik het filmpje nog niet gezien, nog geen tijd gehad.. & ik moet hem toch echt zien! Het begin stukje, heb ik al wel bekeken & het begon al erg gevoelig. Erg goed, dat je dit ook plaatst! Liefs, Gerrianne

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik weet niet zo goed meer hoe ik over dit filmpje moet denken... Oke het is een mooi filmpje en het raakt me, maar langs de andere kant zijn er genoeg redenen waarom je er niet al te veel van moet geloven.. Kijk maar eens op youtube! De man die het filmpje gemaakt heeft is trouwens opgepakt door de politie omdat hij naakt op straat rare gebeden aan het doen was!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb het net gezien, amai nu weet ik ook niet meer hoe ik er over moet denken, zo raar..

   Verwijderen