zaterdag 24 augustus 2013

Review: Kajal oogstokje


Het kajal oogstokje is al meerdere malen voorbij gekomen op mijn blog maar ik heb er nog nooit een review over geschreven. Ik dacht dat het wel tijd werd voor een review, aangezien ik zo dol ben op dit product. Het kajal oogstokje is eigenlijk een eyeliner, voor op je waterlijn. Hier in België en Nederland is het niet zo bekend. Ik ken het omdat mijn moeder het al heel haar leven lang gebruikt. De kajal die wij altijd gebruiken komt van Pakistan maar je kan hem ook gewoon in België en Nederland vinden. Meestal in de Indische/Pakistaanse winkels. Misschien vind hem ook bij de Toko.


Ik ben twee jaar geleden op vakantie geweest naar Pakistan, daar heb ik een hele voorraad voor mezelf gekocht. Ik had een doosje met een stuk of 10 kajals in. Nu heb ik er nog maar drie, en ik zit te denken om misschien ééntje weg te geven in een winactie. 

Ik heb zelf een voorraadje gekocht omdat de prijzen in Pakistan veel goedkoper zijn dan hier, maar dit product is hier eigenlijk ook goedkoop. Meestal vind je het voor een paar euro's.


Zo ziet de tube eruit. Hij is best klein, dus handig om mee te nemen in je tas.Gemaakt in Pakistan, Karachi.Dit is het stokje, nu denk je vast hoe je dit in hemelsnaam aanbrengt op je ogen. Het is eigenlijk heel simpel. Ik laat het zo meteen zien.Hier heb je een swatch, hij is volledig waterproof en blijft heel goed zitten. Heel handig natuurlijk want je waterlijn is meestal nat.Dit is mijn oog zonder iets op. (Sorry voor mijn puistjes aan m'n neus!)Hier heb ik de kajal aangebracht op mijn onderste en bovenste waterlijn. Zoals je ziet maakt het je waterlijn mooi zwart. Ze zeggen dat je ogen hierdoor kleiner lijken maar eigenlijk vind ik dat dat helemaal niet klopt. Ik vind dat de ogen juist mooi intens uitkomen.De bedoeling is eigenlijk om de kajal zó aan te brengen. Dus je doet je oog open, legt het stokje op je waterlijn. Vervolgens doe je je oog toe en trek je het stokje er langzaam uit. Het lijkt pijnlijk maar als je het goed doet, voel je het bijna niet. In het begin is het wel wat eng maar net als met een wimperkruller moet je er even aan wennen.


Ik gebruik hem altijd op deze manier. Gewoon met het puntje van het stokje over je waterlijn gaan. Officieel hoort het zo niet, maar ik vind dit makkelijk omdat je zo je ogen open kan houden en goed kan zien waar je de kajal precies aanbrengt. Dit kietelt enorm aan je bovenste waterlijn.

Ik laat even een ooglook zien waarbij ik de kajal gebruik:Hashmi Kajal oogstokje:

 • kleine handige verpakking
 • geeft veel pigment af
 • waterproof
 • blijft lang zitten
 • op twee manieren te gebruiken
 • ook geschikt om je wenkbrauwen bij te tekenen
 • voor een paar euro te koop bij Pakistaanse/Indische winkeltjes en misschien ook bij de Toko


Zouden jullie graag zo ééntje willen winnen?
Liefs,
Sheela

14 opmerkingen:

 1. Leuk! Zou je me terug willen followen op bloglovin? Ik volg je al!

  http://www.bloglovin.com/madebynora

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow! Deze ziet er onwijs goed uit. Hier zou ik er inderdaad wel ééntje van willen winnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat grappig, ik kende het nog niet!
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik had er nog nooit van gehoord. Wel cool! :D xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Had ik nog nooit gezien maar ik vind het resultaat wel mooi :) En ja ik zou zo eentje wel graag winnen :) x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat een leuk ding, dit wil ik ook! Mooie foto's ook :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ahh ik wil die ook! ik zag ze altijd liggen maar ik wist niet of ze wel goed waren! handig artikel zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dit had ik nog nooit gezien, maar het ziet er enorm handig uit! :)

  ~ Hannelore

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wat leuk dat je hierover schrijft, ik heb het nog niet eerder gezien. Mooi hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauw mooi spul! Ik zou er wel eentje willen winnen!

  Liefs,

  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ziet er prachtig uit bij jouw. ik ken het wel, heb het ook weleens gebruikt, maar in combinatie met lenzen gaat het nooit goed bij mij :(

  BeantwoordenVerwijderen