dinsdag 7 april 2015

Kuikentjes voor Pasen?Mijn zusje vroeg al een hele tijd om kuikentjes, voor mij hoefde dat niet maar toen ik haar leeftijd had, was ik ook zo. Ik heb zo veel verschillende huisdieren gehad, van kanaries tot konijnen, en nu hebben we vijf kuikentjes gekregen. Ik vier geen Pasen maar het was wel toevallig dat we ze op Paasmaandag kregen. 

We hebben er in totaal vijf, twee zwarte en drie gele. Ik was eerst best geschrokken, je moet er uiteraard ook tijd in steken. Het hok schoonmaken, voeden, ... Ik zeg niet dat ik er niet blij mee ben. Want het zijn lieve kleine schattige kuikentjes. Ze zijn voorlopig super licht en heel klein. Er geraken er met gemak twee op m'n hand. Ze piepen wel erg veel. Ik was verbaasd dat zo'n klein kuikentje zo'n hoog en luid piepstemmetje had.


Er zitten meisjes en jongens tussen, wie welk geslacht heeft, weet ik niet. Dat onthoud mijn zusje wel. 
Het enige waar ik erg tegenop kijk is de geur.. nu valt dit nog goed mee maar als ze groter worden, zullen hun behoeftes ook groter zijn, hun hok zal beginnen stinken. Ik denk dat we er dan ook een paar zullen weg doen, één haan en één kip lijkt me wel genoeg. 
Ik ben benieuwd hoe snel ze groeien en wanneer dat het kippetjes en hanen worden. Ik kijk vooral uit naar de eieren die ze hopelijk zullen leggen. 

Wat vinden jullie van kuikentjes?
Liefs,
Sheela

1 opmerking: