zaterdag 23 mei 2015

Voorraadkast: Before & After


Onze berging met vooral onze voorraadkast zag er niet uit een paar weken geleden. De berging zat gewoon propvol met troep, dingen die we amper gebruikten en onze voorraadkast die overvol zat waar ook nog eens verpakkingen in lagen die over datum waren. Wij hadden de deur altijd toe in de hoop dat niemand het zag. Het aanpakken van de berging hebben we letterlijk een half jaar uitgesteld. Uiteindelijk hebben we er toch iets van gemaakt, ook al is het nog steeds niet perfect, het is al veel beter dat wat we ervoor hadden. Eerst konden er maar twee personen in de berging staan, nu kan heel het gezin erin met dat van de buren er zelfs bij -niet dat we dat hebben getest- maar hey, we hebben plaats!


Als eerst hebben we al de rotzooi uit de berging gehaald, oude boekentassen van jaren geleden, rolschaatsen van vroeger, oude schoenen, dingen waarvan we niet eens wisten dat we die hadden en dingen waarvan je denkt hoe ze in hemelsnaam in de berging zijn terecht gekomen.

We hebben de berging helemaal leeg gemaakt, opnieuw geverfd en een nieuwe voorraadkast gekocht. Ik ga een voor foto laten zien, maar ik verontschuldig me nu al, het is er maar ééntje en het is een hele wazige foto. Ik dacht op dat moment dat ik later betere ging nemen maar dat heb ik nooit gedaan, dus dit is de Before foto:


Eww, wie wilt er daar nu een nieuw pak koekjes uit vissen?
Nu ziet onze voorraadkast er zo uit:
After:


Wij hebben twee Omar kasten van de IKEA op elkaar gestapeld, waardoor we al de ruimte in de hoogte ook goed kunnen gebruiken. We hebben ook wat bakken gekocht zodat de kast er netter uitziet en om alles een beetje georganiseerd te houden.


De bovenste plank hoort niet echt bij de voorraadkast, daarom dat ik die niet laat zien. Daar heeft papa wat random spullen op gezet. 
Op de tweede plank hebben we twee bakken van de IKEA, volgens mij zijn dat de grote Variera bakken. We zijn van plan om nog eentje te kopen en ze dan in de andere richting te zetten zodat er drie op passen. Hierin hebben we alle gesloten verpakkingen. 


Op de derde plank hebben we bakken met alle droge ingrediënten. Ik zag dit systeem altijd op Pinterest, dus wilde ik dit ook. Ik had eerst geprobeerd om op elke bak een sticker te plakken waar je met krijt op kan schrijven, maar dat zag er niet zo mooi uit bij mij. (Later heb ik wel hele mooie krijtstickers gezien bij de Action, die had ik misschien beter kunnen gebruiken)
Ik heb de bakken gelabeld met mijn labelmaker van de Hema.


Ik weet niet meer hoe deze bakken noemen maar ze zijn van de IKEA. Ze zien er mooi uit, maar er is één klein nadeel. Ze vallen soms om doordat de planken van de kast openingen heeft, dus ik zou aanraden om dit soort bakken in keukenkasten te houden, daar staan ze veel stabieler.


Daaronder hebben we een aantal dozen puree en daaronder een hele hoop blikken en potten. Daar zit niet echt een goed systeem in en het ziet er best rommelig uit, misschien dat ik daar nog iets mee doe.


Op de onderste plank hebben we al het water, ander drank en olie.


De kast ziet er al veel beter uit dan voorheen, hier en daar wil ik wel nog iets veranderen, maar dit is al een grote stap. 

Hebben jullie soms ook een hele rommelige overvolle voorraadkast?
Liefs,
Sheela

Geen opmerkingen:

Een reactie posten