maandag 22 december 2014

Review: Hema - Label maker


Spullen organiseren, een stash ordenen, alles een plekje geven, ik ben er dol op. Dit wil niet meteen zeggen dat mijn huis compleet georganiseerd is, integendeel zelfs, er moet nog een hoop georganiseerd worden. Om een huis georganiseerd te houden, moet heel het gezin een steentje bijdragen, en daar helpt de label maker mij mee.

De naam zegt het zelf al, de label maker is een apparaat waarmee je zelf labels kunt maken, je beslist zelf wat erop komt te staan, en daar kan je dan dingen mee labelen. Je kan een ladekast bijvoorbeeld indelen en voor elke lade een label maken met de categorie op zoals notitieboekjes, schrijfaccessoires, kabels, ...


Ik wou al heel graag een label maker, maar ik wist nooit waar ik een goedkope variant kon vinden. Ik vond alleen dure varianten die ik online kon bestellen, maar dat wou ik liever niet. Laatst zag ik een label maker bij de Hema, en toen besefte ik me weer waarom ik zo blij word als ik de naam Hema hoor. Ze hebben altijd zo'n toffe spullen. 

Voor €15 nam ik het apparaatje mee. Het apparaat ziet er leuk uit (roze!) en dit is wat er op de verpakking stond:In het doosje zit het apparaat, twee wielen (met letters, cijfers, tekens) en twee rollen zwart tape. Op één wiel staan de kleine letters, cijfers en een paar tekens. Op de andere wiel staan de drukletters met een hele hoop tekens.


Het apparaat werkt heel makkelijk, er is een klepje in het apparaat waar je de tape in kan doen, en als je de wiel wil verwisselen hoef je die er gewoon in en uit het apparaat te duwen. Je draait aan het wiel tot je het juiste teken hebt in het leeg hokje, dan druk je onder het machine en zo wordt de letter op de label gedrukt in het wit. Als je een spatie wilt, moet je zachtjes drukken, als je de letter wilt, moet je volledig indrukken. Als je klaar bent knip je de label af. 

Ik heb de label maker al een paar keer getest, en dit is het resultaat:


Zoals je kan zien is het een paar keer misgelopen, en drukten twee letters zich half op elkaar. De derde keer lukte het wel. Je moet er op letten dat de label naar voor schuift nadat je ene letter hebt ingedrukt. Als dat niet vanzelf gaat, kan je vanuit het klepje de label wat naar voor duwen. Dit is niet altijd nodig, meestal lukt het wel meteen. Ondanks het feit dat het een paar keer mis is gelopen ben ik wel erg blij met het apparaat.


De label is dus een sticker en je kan dit op van alles plakken. Je kan lades labelen, je kan kasten per categorie organiseren, zo kan heel het gezin ook zien waar alles hoort, je kan plastic dozen of voorraaddozen labelen,... Als je de sticker afhaalt, laat het ook geen lijmrestjes achter, en het gaat er heel gemakkelijk af. Ik ben fan!

Het enige jammere vind ik dat er twee keer dezelfde kleur tape in het doosje zitten. Je kan gelukkig ook nog los verschillende kleuren tape kopen.

 Hema - Label Maker:

 • Roze 
 • Twee rollen tape 
 • Twee wielen
 • Andere accessoires los verkrijgbaar (andere kleuren tape, ...)
 • Werkt zeer makkelijk
 • Soms drukken letters op elkaar maar dit is makkelijk te voorkomen door de label zelf wat naar voren te duwen
 • Plakt goed
 • Laat geen lijmrestjes achter
 • €15
 • Te koop bij de Hema
 • Aanrader!
Als je net zoals mij dol bent op organiseren, dan raad ik dit apparaat zeker aan. 
Wat zouden jullie hier nog mee labelen?

Liefs,
Sheela

2 opmerkingen:

 1. Woeeeeaaa, wat handig! Ik ben aan een grote huisreorganisatie bezig, dus dit kan ik goed gebruiken! Thanks voor de uitleg.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat handig is dat zeg! Zo kan je alles met plezier een label voor maken en dan lekker in huis plakken. Heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen