dinsdag 21 april 2015

Oogpotlood Battle: L'oréal VS Essence


Van al de make-up-producten heb ik het meest oogpotloden opgemaakt. Als ik me opmaak, doe ik altijd zwart oogpotlood op m'n bovenste en onderste waterlijn. Vaak zet ik er ook een lijntje mee, en uiteraard moet je potlood dan geslepen zijn, waardoor het ook snel opgeraakt. Ik heb twee zwarte oogpotloden gevonden die intens zwart en ook erg goedkoop zijn . Eentje van L'oréal en eentje van Essence, maar welke is nu beter?


Oogpotlood is één van de eerste producten waarmee ik in aanraking kwam omdat mijn moeder altijd zei dat mijn ogen mooier waren met zwarte oogpotlood. Zij gebruikte toen een zwart kajal potlood van Pakistan, en daar kon ik echt niet mee werken. Ik hield het bij de drogistpotloden, later merkte ik dat ik alleen de intens zwarte het mooist vond bij mij maar bij de budgetmerken zoals Essence en Catrice vond ik nooit potloden die zo intens waren. Na een aantal jaren heb ik heel veel verschillende potloden getest, en nu weet ik wel waar je op moet letten als je een goed intens potlood wil.


Ik review twee oogpotloden, de L'oréal Paris Color Riche Le Kajal in de kleur 501 Black en de Essence Gel eye waterproof pencil in de kleur 01 Black Blaze.


L'oréal Paris Color Riche Le Kajal:
Het potlood van Loréal is dik en klein, je hebt hier dan ook een dikke slijper voor nodig. In de winkel lag een open potlood die al gebruikt was, ik had die geswatched op m'n hand, en ik was zéér tevreden dus die nam ik mee. Normaal zijn de producten van L'oréal iets duurder maar soms komen er wat producten bij de Big Bazar en bij de Action die veel goedkoper zijn. Die producten zijn niet fake of zo, waarschijnlijk zijn het oude limited editions die niet meer in de schappen van L'oréal liggen. Ik kocht deze voor een paar euro bij de Big Bazar. Ik weet de prijs niet meer zo goed, maar hij was rond de €3, oorspronkelijk kostte hij €9,99.


Essence Gel eye waterproof pencil:
Ik heb heel lang een zwart oogpotlood van Essence gebruikt, dat was ook eentje die moest uitrollen, hij was perfect voor op m'n waterlijn en om een lijntje boven m'n oog te zetten. Helaas ging hij heel snel op dus ik moest een nieuwe hebben. Ik zag dat ze in het tweede schap ook andere oogpotloden hadden zoals deze gel pencil. Hij is iets romiger van textuur dan het gewoon oogpotlood, en dat maakte de swatch heel mooi. Hij is ook nog eens waterproof. Een voordeel aan dit potlood is dat je het niet hoeft te slijpen, een nadeel is wel dat je nooit een super scherp punt hebt, wat het iets lastiger maakt om een strak lijntje te trekken. Ook de Essence Gel eye waterproof pencil was rond de €3.Links: een dun en een dik lijntje van L'oréal Paris Color Riche Le Kajal
Rechts: een dun en dik lijntje van Essence Gel eye waterproof pencil

Het potlood van L'oréal is pikzwart, terwijl het potlood van Essence wat zachter is, ik vind het nog steeds zwart genoeg voor op het oog, dus ik was tevreden. De pigmentatie van beide potloden vond ik ook prima. Nu nog zien of Essence wel echt waterproof is...


...en dat is hij. Ik heb de swatches onder stromend water gehouden en een beetje geboend met wat zeep. De lijntjes van L'oréal waren zo goed als volledig af, terwijl Essence mooi bleef zitten. Als het dus een regenachtige dag is, zou ik zeker het potlood van Essence gebruiken, die blijft geweldig goed zitten.

L'oréal Paris Color Riche Le Kajal:

Ik heb hier een look gemaakt met het potlood van L'oréal. Ik heb eerst m'n waterlijn beneden en boven zwart gemaakt, daarna heb ik een lijntje gezet boven m'n oog en heb ik het vervaagd met oogschaduw. 

Essence Gel eye waterproof pencil:

Ik heb hier dezelfde look gemaakt maar met het potlood van Essence. Ik merkte dat ik moeilijker mijn waterlijn volledig zwart kon maken, vooral bij de hoekjes. Uiteindelijk is het wel een geslaagde look geworden, dus ik was tevreden.

Conclusie: Ik vind beide potloden goed, persoonlijk zou ik wel sneller het potlood van L'oréal pakken, omdat die net wat intenser is en ook goed aanbrengt op de waterlijn. Het potlood van Essence zou ik vooral op een regenachtige dag gebruiken, want hij kan heel goed tegen de regen. 
-> L'oréal wint de battle

Wat is jullie favoriete oogpotlood?
Liefs,
Sheela

6 opmerkingen:

 1. Ik gebruik vaak een zwarte oogschaduw als eyeliner, maar daarvoor gebruikte ik altijd een oogpotlood van Essence. Grappig dat die van Essence veel beter blijft zitten, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat doe ik ook vaak, met een schuin afgesneden eyeliner of wenkbrauwkwastje, dat werkt veel beter dat een potlood vind ik, en oogschaduw blijf ook verrassend goed op de waterlijn zitten :)

   Verwijderen
 2. Die van L'Oréal ziet er inderdaad erg goed uit, mooie intense kleur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zie geen verschil. Goede vergelijking en eerlijke review.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Die van L'oréal is een tikkeltje zwarter, maar het verschil is inderdaad zeer klein.

   Verwijderen
 4. Wat een leuke battle, oogpotlood staat je echt mooi!

  BeantwoordenVerwijderen