maandag 13 juli 2015

Golden glitternails


Soms kom je iemand tegen die een perfecte manicure heeft, waardoor je zelf geïnspireerd raakt om aan de slag te gaan met je nagels. Het komt bij mij vooral voor op het internet -Hallo Pinterest & Instagram!- Het enige nadeel is wel dat de zelfgemaakte varianten véél minder mooi zijn dan de foto's, zo gaat dat bij mij in ieder geval. Een tijdje geleden kwam ik een vrouw tegen, haar nagels inspireerde mij om aan de slag te gaan bij glitters.


Zoals ik al zei, wordt ik vooral geïnspireerd door mooie foto's online, in het echte leven gebeurd dat zelden. Toen ik mijn CHI stijltang ging afhalen in de winkel zag ik dat de kassierster een subtiel kleurtje op haar nagels had met gouden glitters op haar ringvinger, echt een eye-catcher. Ik vroeg dan ook meteen welke kleur ze op had op haar ringvinger, ze wilde me het lakje aanwijzen maar die was helaas uitverkocht. Ik zag wel een potje glitters staan bij de nail-art en ik dacht dat ik daar een soortgelijk effect kon creëren. Voor nog geen €3 kocht ik het klein potje met gouden glitters.


Ik vind een manicure waarbij de ringvinger anders is heel mooi, het geeft een extra touch of zo en het maakt je manicure echt af. Ik besloot om m'n nagels gewoon te lakken zoals normaal en de glitters over de natte nagellak te strooien.


Aangezien het hele grove glitters zijn, drukte ik ze ook even plat, om een glad effect te krijgen. Een glad effect is het uiteindelijk niet geworden, ook niet met een top-coat erover, daar zijn de glitterstukjes te groot voor. Het effect was heel mooi en de glitters bleven verrassend goed zitten.


Ik vond het resultaat erg mooi, maar ik zou het voor de volgende keer toch anders aanpakken aangezien er wat nadelen zijn.
Je glitternagel is niet glad, waardoor er heel veel blijft hangen. Kleren, je haar, watjes, ... Ik ga de glitters nu in een doorzichtig nagellakje doen, om te zien of de nagel dan wel wat gladder is. I'll keep you updated!


Op zich blijven de glitters heel goed zitten, ze zitten muurvast op hun plaats maar omdat het zo grove glitters zijn en  er letterlijk stukjes uitsteken, blijft er veel aan hangen waardoor je alsnog wat glitters verliest. Op zich niet heel erg, drie dagen blijft het wel prima zitten.
Nog een klein nadeel is dat je de gouden kleur na ongeveer drie dagen af ziet gaan. Je wast je handen natuurlijk vaak, en op een gegeven moment zie je de glitters veranderen naar een zilveren kleur.


Ik heb mijn doosje in een klein beautywinkeltje gekocht in Sint-Truiden, maar je kan natuurlijk elk soort glitters gebruiken. 

Gebruiken jullie graag glitters op jullie nagels?
Liefs,
Sheela

2 opmerkingen: