zondag 3 november 2013

CHI steiltang, beste van allemaal?


De steiltang is volgens mij wel de meest gebruikte haartool bij de meisjes, ik ontdekte het toen ik zo'n 10/11 jaar was en ik was er dol op. Op die leeftijd kocht ik dan ook mijn eerste steiltang en die was van babyliss, hij heeft altijd prima gewerkt tot ongeveer een half jaar geleden. Ik heb er dus zeker 6 tot 7 jaar mee gedaan en dat vind ik behoorlijk lang voor een tang van rond de €45.  Ik heb altijd al een betere tang willen hebben, niet dat die van babyliss slecht was maar het probleem is dat ik ontzettend veel, dik en lang haar heb. Met mijn babyliss tang steilde ik mijn haar een uur lang! Dat is ook de reden waarom ik mijn haar niet altijd steilde. Daarom besloot ik nu over te stappen naar het beste merk dat er is (dat zeggen ze tenminste), CHI. Ik was zeer benieuwd en laat vandaag zien wat ik er precies van vind.

Een CHI tang kopen is best een grote stap, ik heb er heel lang over nagedacht maar weet je, je gebruikt het voor je haar. Je haar zit aan je gezicht en dat is het deel waar anderen het meest naar kijken, dus ik vind wel dat je er wat geld aan mag uitgeven. 
De prijs hield me best wel tegen, de tang kost namelijk €132. Ja, dat is nogal prijzig. Zeker als je vind dat goedkopere tangen zoals babyliss prima werken. Ik had er lang over nagedacht, ik had gespaard, mijn vorige steiltang was kapot dus ik had wel reden genoeg om deze nu te kopen.


Ik heb hem besteld bij Florale Haircare, een klein winkeltje in Sint-Truiden en dit is hoe die eruit ziet. Hij is simpel zwart met een lang snoer. Veel langer dan die van Babyliss, en hij draait, dus dat is best handig. De tang heeft geen knopje waarmee je de graden kan instellen, dat had ik wel met mijn vorige tang. Deze tang past de warmte aan op je haar. Dus als je dik en gezond haar hebt, wordt de tang heter dan als je dun geblondeerd haar hebt, gewoon omdat je haar dan minder goed tegen die hitte kan. Nu vond ik dat op het begin maar raar want misschien werd hij niet heet genoeg maar na een aantal maanden testen ben ik er heel tevreden over.


Ieeèh... ja, om een goede review te schrijven moest ik wel een voor-foto hebben. Hier is die dan, my natural hair! Neen, ik ben er niet zo trots op. Dik en veel haar heb ik.



Maar hey, wat een verbetering! Ik merkte al dat de tang heel snel warm werd, je hoeft maar een paar minuten te wachten en hij werd echt wel heet. De keramische platen zorgen ervoor dat de warmte gelijk wordt verdeeld en dat het mijn haar beschermt. De tang gleed heel gemakkelijk door mijn haar en ik hoefde maar één keer over een plukje te gaan, oké soms twee keer als het plukje te groot was maar wow, dit vind ik zó goed.



Ik was klaar in 20 minuten, dat is ontzettend snel voor mijn haar. Met mijn Babyliss deed ik er een uur over. Het haar blijft ook best lang steil, niet helemaal tot wanneer ik het was want er komt wel slag in, maar het blijft wel goed in model. Ik moet er de volgende dagen niet meer veel mee doen.

Raad ik de CHI tang aan?
Ik ben zéér tevreden over de tang, het enige minpuntje is de prijs.
Als je dik, veel en lang haar hebt zoals mij, dan raad ik de tang zeker aan, je zal er geen spijt van krijgen maar als je je haar niet vaak steilt, als een goedkopere tang prima voor jou werkt, of als je zo dun haar hebt dat je met een simpele tang klaar bent in 10 minuten, dan raad ik hem niet aan omdat je deze dan niet echt nodig hebt. Dan zou het ook zonde zijn om er zo veel geld aan uit te geven.

CHI - Ceramic Hairstyling Iron:

  • lang, draaibaar snoer
  • enkel een aan- en uitknop
  • keramische platen
  • hitte past zich aan aan je haar
  • wordt snel heet
  • je kan er ook krullen mee maken
  • glijdt makkelijk door je haar
  • blijft in model tot dat je het weer wast (er komt na twee dagen wel wat slag in)
  • €132
  • online te koop of bij verkooppunten waar ze CHI verkopen, zoals Florale Haircare
Welke steiltang hebben jullie?
Liefs,
Sheela

10 opmerkingen:

  1. Ziet er goed uit, al vind ik je haar voor ook erg mooi! :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Meen je dat nu? :)
      Dat had ik niet verwacht, maar toch bedankt <3

      Verwijderen
  2. Wauw zeg wat werkt die goed!! Ik wil er ooit ook één hebbem

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een uur over je haar stijlen, phoe ik moet er niet aan denken haha. Maar het ziet er mooi uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. mooi haar heb je,, ik heb de sleek&curl van reminton (ooit gewonnen bij glossybox) super fijne stijltang.
    ik stap nog niet zo snel over.

    maar zou je denken dat die stijltang van jouw ook bij mijn haar zou kunnen?
    ik heb lang, heel veel en dun haar.

    <3

    BeantwoordenVerwijderen
  5. wat een verschil, heb zelf ook een chi en kan er echt niet zonder meer mee

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een resultaat! Ik heb ook enorm dik en veel haar, waardoor ik gewoon te lui wordt om het te steilen (ja, bij mij duurt het ook een uur). Misschien moet ik wel eens nadenken over deze aankoop ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. gelukkig voor jou werkt ie goed! mijn beste vriendin is kapster en kocht onlangs ook een chi stijltang en zij is ze dezelfde dag nog gaan terugbrengen, zo slecht was ie! Zou natuurlijk niet mogen bij zo'n duur merk.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat jammer, misschien was die nep, er zijn veel fake CHI tangen te koop, vooral op ebay. Ik heb geen ervaringen met de andere tangen van CHI maar deze die ik heb werkt prima voor mij.

      Verwijderen