maandag 22 juni 2015

How to: Thuis budget waxen


Ontharen is wat mij betreft één van de vervelendste klusjes die wij vrouwen doen, maar het moet wel gebeuren. Het liefst laat ik het doen bij een salon omdat dat lekker makkelijk en snel gaat maar daar ben je al snel veel geld aan kwijt, gelukkig zijn er ook manieren om zelf thuis te ontharen die eigenlijk net zo goed zijn en een pak goedkoper.

Het liefst wax ik, omdat je haren dan het langst wegblijven en omdat ze niet dikker terugkomen. Ik ben alleen niet zo'n fan van de kant en klare waxstrips. Ik heb er tot nu toe alleen maar mee kunnen knoeien. 


Waar ik wel tevreden over ben is de warme was van het Kruidvat. Deze kost €4,29 en je krijgt daarvoor 250 ml was die je zelf nog moet opwarmen, 10 strips, een stokje en een kleine handleiding.


De was moet je heel even in de magnetron doen. Ik doe meestal een minuutje en laat het dan even afkoelen. 30 seconden is eigenlijk ook prima te doen. Het hangt ook een beetje af van je magnetron.Op het stokje staat een bolletje waarmee je kan meten of de was niet te heet is. Als het bolletje niet meer zichtbaar is, is de was te heet. Handig! Om de was aan te brengen vind ik het stokje niet zo handig, hij is best klein en brengt dik aan. Ik gebruik liever een mesje om de was aan te brengen.

Als je de was hebt aangebracht moet je enkel nog maar de strip eroverheen plakken en trekken. De pijn valt reuze mee. Het liefst laat ik de strip trekken door m'n zus, het doet om de een of andere rede meer pijn als je zelf trekt.
Het resultaat is verrassend goed, alle haartjes zijn weg en je krijgt een babyzachte huid. De haartjes blijven ongeveer 3 weken weg. I like!
De was gaat wel snel op, wat logisch is. Zeker als je je volledige benen wil doen, dan is de pot snel op, dus ik kan niet zeggen dat hij héél zuinig in gebruik is maar ik vind het nog steeds erg goedkoop in vergelijking met de prijzen op salons.
De was is ook gemakkelijk af te wassen, dus als je knoeit is dat niet meteen een drama. 
De strips zijn in principe wasbaar en je kan ze dus meerdere keren gebruiken. Zelf doe ik dat niet graag. Ik heb een pakje met een hele voorraad strips, dus ik vind het fijner om die te gebruiken. De strips wassen lijkt me ook al een heel gedoe.

Kruidvat - warme was:
 • zelf opwarmen in de magnetron
 • strips en spatel inbegrepen
 • je kan controleren of de was niet te heet is
 • pijn is te verdragen
 • trekt alle haartjes weg
 • zachte huid
 • haartjes blijven +/- 3 weken weg
 • strips zijn wasbaar
 • €4,29
 • Te koop bij het Kruidvat
 • Aanrader!

Hoe ontharen jullie het liefst?
Liefs,
Sheela

3 opmerkingen:

 1. Drie! Weken!!! HOE?! Ik bedoel, wat ik ook probeer, na een paar dagen zit ik altijd weer met stoppels. Bedoel je met 'haartjes blijven drie weken weg' dat je benen echt perfect glad zijn gedurende die drie weken? Of gewoon glad genoeg? Ik begin te denken dat ik abnormale haargroei heb...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ik durf te wedden dat mijn haargroei veel erger is maar goed, ik bedoel eigenlijk dat het drie weken glad genoeg is. Je hoeft het dan wel nog niet te waxen maar de eerste haartjes die zie ik zelfs al op dag vijf terugkomen.

   Verwijderen
 2. Handig dat bolletjes systeem, waardoor je kan kijken of de wax te heet is! Weet je hoe vaak ik mijzelf heb verbrand eraan? Dat is gewoon niet leuk meer en een pijn + extra pijn met ontharen.. ain't no fun gurl, ain't no fun. Serieus? 3 weken? Gladde benen? WOW! Ik ga het deze zomer uitproberen! Dankjewel :D

  BeantwoordenVerwijderen