maandag 9 maart 2015

10 redenen waarom ik uitkijk naar de lente

Gisteren was het 16°C, het voelde alsof het midden april was. Ik zag veel mensen wandelen, kinderen die buiten aan het spelen waren, nu nog wachten op de eerste blaadjes aan de bomen en dan is het officieel. Ik kijk er nu al naar uit, en dit zijn mijn redenen waarom.

 • Eindelijk weer langer licht. Handig om s'avonds nog foto's te maken. Zeker voor m'n blog maar ook gewoon voor jezelf als je met vrienden nog laat foto's wil maken.
 • Leuke sfeerfoto's wanneer de zon ondergaat. In de winter ga je niet vaak foto's trekken op dat moment, maar als het mooi weer is, geven die lange schaduwen van jezelf op straat zo'n mooi effect. 
 • Ik kan terug trampoline springen in de tuin. In de winter was het veel te koud daarvoor. Trampoline springen en schommelen zijn de twee dingen die ik nooit beu ga worden, ik voel me er nu soms te oud voor maar who cares? 
 • Zonder jas naar buiten. Vrijheid!
 • De dagen lijken langer, waardoor je automatisch ook meer gaat doen. Ik kan productiever werken als het langer licht is.
 • Je ziet weer mooie bloemen buiten. Ze zorgen voor een leuke sfeer en voor mooie foto's.
 • Eigen moestuintje! Mijn papa is er dol op, wij hebben frambozen, pepers en courgettes in de tuin. Dit jaar gaan we ook een heleboel kruiden planten en misschien ook een aardbeienplantje.
 • Weg met die saaie donkere kleuren. We kunnen meer kleur dragen, of thans ik heb meer zin in kleur. 
 • Bruin kleurtje? Zelf ben ik al getint dus voor mij hoeft dit natuurlijk niet, maar de meeste gaan altijd zonnebaden in de hoop dat ze bruiner worden.
 • Pasgeboren dierenVorig jaar rond deze periode had mijn konijntje 13 baby's gegeven. Ondertussen hebben we ze weg gedaan, nu hebben we geen huisdieren maar dat was heel leuk.

Kijken jullie ook al uit naar de lente?
Liefs,
Sheela

5 opmerkingen:

 1. Dit is allemaal zo herkenbaar! Ik vind de winter echt vreselijk, vooral omdat het altijd zo donker en grauw is. Ik heb echt zonlicht nodig, haha :P

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb ook ontzettend veel zin in zonder jas naar buiten gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh heerlijk hè, de lente? Leuke blogpost, ik word er heel vrolijk van <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een heerlijk artikel. Vandaag was het voor mijn gevoel stiekem al een beetje lente! De buitendeur stond vandaag zelfs al eventjes open! Dit artikel geeft me echt de lentekriebels, echt heerlijk dat het weer langer licht is en vooral ook het gevoel veel productiever te zijn! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb ook al helemaal zin in de lente! :D

  BeantwoordenVerwijderen