woensdag 25 februari 2015

Beste lippenbalsem ooit!


Ik heb al twee maanden geen kapotte lippen meer gehad dankzij deze lippenbalsem. Normaal heb ik er altijd last van, maakt niet uit of het winter is of zomer. Nu heb ik mijn holy grail ontdekt, waardoor ik er leen last meer van heb. Niet minder, gewoon geen! Benieuwd over welke lippenbalsem ik het heb en waar je die kan kopen? Lees dan snel verder.
Misschien herkende je de stick al, ik heb het over Carmex.


Heel mijn leven lang heb ik last gehad van droge, kapotte, gebarsten lippen, ik had altijd velletjes en probeerde ze dan ook altijd af te bijten. Na honderden soorten lippenbalsems te testen, heb ik me erbij neergelegd, ik moet ermee leven. Het enige wat soms hielp was mijn lippen scrubben, soms bloedde ik daarbij en dan had ik maar een dag of twee mooie lippen. Ze hielpen ook alleen als ik ze op m'n lippen had, na twee uurtjes ging het af, en als ik dan even niet opnieuw smeerde, had ik weer kapotte lippen. Dilemma!


Ik weet ook niet precies waar het aan ligt, mijn broer heeft nooit velletjes, echt niet eerlijk.
Elke keer als er weer een hype ontstond rond een lippenbalsem (zoals bij de baby lips vorig jaar) dacht ik dat ik eindelijk een goeie lippenbalsem had. Maar eerlijk, de baby lips vind ik tien keer niks. Zij doen echt niets voor m'n lippen.

Ik had al een paar keer carmex zien voorbijkomen op websites en had wel gelezen dat het een goede lippenbalsem was, maar ik had het nog nooit in een winkel zien liggen tot ik rond de kerstperiode bij de Di kwam. Ik had er eentje meegenomen en sindsdien heb ik geen andere balsem meer gebruikt.

De Carmex lippenbalsems komen in drie verschillende verpakkingen (potje, tube en een stick). Ik dacht eerst dat de verpakkingen alleen anders waren, maar toen ik de ingrediëntenlijsten vergeleek zag ik dat ze toch net iets anders waren.


Dit is wat Carmex zegt over hun balsems:
"Lipbalsem: De unieke formule van Carmex verzacht, bevochtigd, en verlicht met als gevolg gezonde lippen. Breng overvloedig aan en gelijkmatig zo vaak als nodig aan. Uitsluitend voor extern gebruik. Niet voor kinderen onder de 3 jaar gebruiken."
Klinkt goed! 


Ik heb ze alle drie getest, het enige verschil dat ik opmerkte was dat de balsem in de tube naar kersen ruikt. De stick en de tube zijn praktisch hetzelfde. Ik vind de drie verpakkingen wel ok, mijn favoriet is de stick, die vind ik het meest praktisch. Bij het potje moet je altijd je vinger gebruiken, dat is onhygiënischer en dan moet je je vinger schoonmaken. Bij de tube moet je altijd knijpen en opletten dat je niet te veel in één keer uitknijpt, want dat gaat er natuurlijk niet terug in.


Alle drie de lippenbalsems smeren heel fijn aan. Als je ze pas opsmeert begint het een beetje te tintelen. Dat gevoel vind ik wel heel prettig. Zij blijven ook héél lang zitten. Ongeveer vier uur. Als je iets eet of drinkt gaan het wel sneller af maar zeker niet volledig.


Wat ik wel minder vind is de kleur van de verpakking. Geel met een rode dop, het lijkt wel lijm. Ook heeft de stick een safety seal, een sticker over de dop heen. Die krijg je er niet mooi af.


Ze kosten per stuk €3,25. De hoeveelheid verschilt ook. De stick bevat 4,25 g, Het potje 7,5 g en de tube 10 g. Ook bevatten ze allemaal spf 15, het beschermt dus tegen de zon.

Ik ben zeer tevreden over deze lippenbalsems, en dan vooral de stick. Het voorkomt dat ik velletjes krijg en houden mijn lippen gehydrateerd en lekker zacht.


Carmex - Lipbalm:
  • Handige, maar niet zo mooie verpakkingen
  • verzorgt de lippen
  • voorkomt velletjes
  • hydrateert
  • tube heeft kersensmaak
  • spf 15
  • €3,25
  • Te koop bij de di
  • Aanrader!



Wat is jullie favoriete lippenbalsem?
Liefs,
Sheela

9 opmerkingen:

  1. Ik heb nog nooit een lipproduct van Carmex geprobeerd, maar ik hoor er niks dan goeds over! :-) Ik ben nu wel heel benieuwd hiernaar! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb ze ook nog maar een paar maanden geleden ontdekt, en ik gebruik niks anders meer :)

      Verwijderen
  2. carmex is ontzettend fijn in gebruik ♥ xx

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Eerlijk gezegd ken ik deze producten niet. Maar het klinkt als een veelbelovend lippenbalsem. Waar kun je dit kopen?
    Ik gebruik zelf die van bourjois!!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Carmex is moeilijk te verkrijgen, vroeger verkochten ze het niet in Nederland en België, nu gelukkig wel bij de Di en soms ook bij bepaalde toko's, maar ik heb ze nog niet in andere winkels gezien. Je kan ze ook online bestellen. Liefs <3

      Verwijderen
  4. Ik wil deze al zo lang proberen!! Helaas ben ik m nog nooit tegengekomen :( Denk dat ik m nu toch maar eens via internet ge bestellen haha xD

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik ken het merk niet. Ik gebruik altijd Vaseline met honing, die vind ik heel fijn werken en ruikt ook heerlijk. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een fijne blogpost, toch maar eens aanschaffen!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een fijne blogpost, toch maar eens aanschaffen!

    BeantwoordenVerwijderen