donderdag 9 april 2015

Sample review: Shampoos en serum



Het is al heel lang geleden dat ik nog een sample review-artikel heb gemaakt. Ik had nog een aantal samples liggen en ze lagen daar maar wat stof te verzamelen dus ik dacht, waarom test ik ze niet gewoon uit en maak ik er een artikel van. Ik review twee shampoos (van vichy en schwarzkopf) en een serum. Benieuwd? Lees dan snel verder.


Ik herinner me niet meer goed vanwaar ze allemaal komen. De serum kreeg ik in een winkel, de rest zal uit een of ander tijdschrift of misschien ook wel uit een winkel komen. Ik vind het echt fijn als je bij een aankoop testertjes meekrijgt. Bij de yves rocher en de meeste parfumeries krijg je dat heel vaak. Ik review volgende samples:

  • Vichy - Dercos - Mineral soft shampoo
  • Argan secret - Magic 3 - serum
  • Schwarzkopf - Omega repair shampoo
Vichy - Dercos - Mineral soft shampoo


Ik begin met Vichy, ik had buiten een dagcrème nog nooit iets van vichy gebruikt, dus ik was wel erg benieuwd. Deze shampoo is voor alle haartypes, het bevat geen parabenen en ook geen siliconen. Ik heb vrij dik en veel haar, dus ik heb ook een dikkere shampoo nodig. Aangezien deze voor alle haartypes is, dacht ik dat die niet goed zou zijn voor me. 



Hij is inderdaad heel dun, erg vloeibaar. Geschikt voor mensen die dun of weinig haar hebben, dan zorgt een dunne shampoo voor veel volume. Voor mijn haarlengte zat er best weinig in de verpakking. Jammer, want ik denk dat als ik meer had kunnen gebruiken, hij misschien wel goed zou werken.


Voor mij werkte deze shampoo niet. Ik had veel te weinig, waardoor ik toch nog mijn normale shampoo moest gebruiken. Ik merk wel dat hij mijn haar prima schoonmaakt, dus het is een goede shampoo maar ik zou deze aanschaffen als je dun of weinig haar hebt.
Zou ik de volle verpakking kopen? Neen

Argan secret - Magic 3 - serum


Ah, een product waar ik super benieuwd naar was was deze serum met arganolie, wat heel goed schijnt te zijn voor je haar. In deze verpakking zat wel vrij veel. Ik kan het met gemak twee keer gebruiken. Ik durfde ook niet alles op m'n haar te smeren omdat ik bang was dat het dan weer vettig zou zijn. 


Ik heb het gebruikt vlak voor ik krullen ging maken. Ik moet wel zeggen dat het vreemd ruikt. Heel anders dan ik gewoon ben van haarserums. Uiteraard ruik je het niet meer na een minuutje, een ander persoon ruikt het ook niet dus dat is wel goed. In het begin voelde de serum een beetje plakkerig aan, alsof het niet goed uitsmeert, maar dat trok ook binnen een minuutje weg. Mijn haar was beschermd tegen de hitte en m'n krullen bleven drie dagen zitten. Ik ben tevreden.
Zou ik de volle verpakking kopen? Ja

Schwarzkopf - Omega repair shampoo


Tenslotte heb ik nog een sample van Schwarzkopf, ik weet dat dit een goed merk is. De shampoos van dit merk vind ik meestal prima, dus dat verwachtte ik ook van deze sample. Deze shampoo belooft je haar te herstellen en voorkomt gespleten haarpunten. Ik kan nu al zeggen dat ik niet weet of die dat daadwerkelijk doet, want om dat te testen moet je de shampoo regelmatig gebruiken en ik heb maar een sample. Hij is in ieder geval bedoeld voor beschadigd haar.


De shampoo is lekker dik, daar hou ik van. Met mijn dikke bos is dat ook nodig. Een dikke shampoo zorgt ervoor dat je haar zwaarder wordt, waardoor het minder pluist. Ik heb veel haar, als ik dat was met een hele dunne shampoo (zoals de eerste sample) dan maakt het mijn haar wel schoon, maar het maakt mijn haar ook heel luchtig, waardoor ik veel volume krijg. Dat klinkt goed, maar dat is net wat ik niet nodig heb, want ik heb al genoeg volume, ik heb daar geen shampoo voor nodig. Ik wil dat mijn haar sluik (voor zover dat gaat) valt, en dat gaat het beste met een dikke shampoo. Deze vind ik goed, hij schuimt goed uit, maakt mijn haar prima schoon. Ik was tevreden.


Zou ik de volle verpakking kopen? Ja

Enkel de eerste shampoo van vichy viel me tegen. Voor de rest vind ik alles wel prima. Bij shampoos moet je natuurlijk goed opletten, iedereen heeft ander haar, iedereen heeft dus ook andere verzorging nodig. De ene shampoo kan bij iemand prima werken terwijl het bij een ander zwaar tegen valt. Tegenwoordig is een goede shampoo niet alleen een shampoo die je haar schoon maakt, grotendeels wel maar nu komt er zoveel bij kijken. Een lekker ruikende shampoo die je haar beter laat vallen, goed doorkambaar maakt, etc haalt natuurlijk betere punten dat een shampoo die enkel je haar schoon maakt.

Welke shampoo gebruiken jullie?
Liefs,
Sheela

4 opmerkingen:

  1. Wat een leuk artikel! Ik gebruik meestal een shampoo van Andrelon.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mijn standaard shampoo is ook eentje van andrelon, dat vind ik tot nu toe wel de beste van alle shampoos die ik heb gebruikt. Die voor pluizig en droog haar met Marokkaanse arganolie :)

      Verwijderen
  2. Leuk artikel, ik vind ook dat er altijd zo weinig in samples zit. Vooral in de shampoo samples, ik bedoel als je echt wil dat iemand het test en het gewoon goed ervaart moet er toch wel wat meer inzitten vind ik. Bij parfum is dat niet persee nodig, maar dingen als bodylotion, shampoo, foundation.
    Ik vind dit trouwens een erg leuk artikel, en ook een leuke blog zeg!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat een leuk compliment, dankjewel! <3
      Ik zal vaker sample reviews maken :)

      Verwijderen